Usuwanie konta Re.Food

Ostatnia aktualizacja:

Możesz w każdej chwili usunąć swoje konto Re.Food wraz ze wszystkim, co się w nim znajduje. Re.Food prowadzi zespół Re.Food.

W aplikacji

  1. Otwórz Re.Food i zaloguj się.
  2. Przejdź do karty Profil i otwórz Ustawienia.
  3. Dotknij Usuń konto, a potem Usuń, aby potwierdzić.

Jeśli masz subskrypcję Re.Food Premium, która ma się odnowić, najpierw zobaczysz przypomnienie, że usunięcie konta jej nie anuluje: dotknij Zarządzaj subskrypcją, aby anulować ją w Google Play lub App Store, albo Dalej, aby przejść do potwierdzenia.

Konto zostaje usunięte od razu. Tej operacji nie można cofnąć.

Bez aplikacji

Napisz na support@re-food.app z tematem Delete my account z adresu e-mail, którego używa twoje konto – albo, jeśli logujesz się przez Google, z adresu tego konta Google. Jeśli logujesz się przez Apple z ukrytym adresem, napisz z adresu swojego Apple ID i podaj adres, który Apple utworzyło dla Re.Food: na iPhonie znajdziesz go w Ustawieniach pod swoim imieniem i nazwiskiem → Logowanie i bezpieczeństwo → Zaloguj się przez Apple → Re.Food. Możemy poprosić o potwierdzenie prośby z tego adresu; potem usuniemy konto i w ciągu miesiąca damy znać, że to zrobiliśmy.

Co jest usuwane

  • Twoje konto: adres e-mail, hasło, logowanie przez Google lub Apple, nazwa użytkownika, imię, opis „O mnie” i zdjęcie profilowe. Jeśli logowanie odbywało się przez Apple, odbieramy też Re.Food dostęp do twojego Apple ID, więc Re.Food nie będzie już widoczne w sekcji Zaloguj się przez Apple w ustawieniach Apple ID.
  • Informacje o twoim zdrowiu i ciele: płeć, data urodzenia, wzrost, waga, poziom aktywności i cele.
  • Wszystkie twoje wpisy: posiłki, woda, aktywności, historia wagi oraz twoje własne trackery i ich przypomnienia.
  • Twoje posty i przepisy wraz ze zdjęciami i filmami oraz komentarze, oceny, polubienia, zapisane posty i zgłoszenia zostawione przez ciebie pod postami innych osób.
  • Zgłoszenia dotyczące innych osób — komentarza, opinii, profilu lub czatu — wysłane przez ciebie, oraz zgłoszenia innych osób dotyczące ciebie.
  • Twoje rozmowy – w całości, łącznie z kopią drugiej osoby – lista obserwowanych i obserwujących oraz wszystkie zablokowane przez ciebie konta.
  • Dane o Premium i skanach AI, tokeny powiadomień push, zapis korzystania z aplikacji i zapis e-maili, które do ciebie wysłaliśmy.

Co jest zachowywane i jak długo

  • Kopie zapasowe. Kopie usuniętych danych w kopiach zapasowych naszej bazy danych są nadpisywane w normalnym cyklu, w ciągu 35 dni.
  • Diagnostyka. Raporty o awariach i błędach przechowywane przez Sentry mogą zawierać identyfikator twojego konta. Są usuwane automatycznie, w ciągu 90 dni.
  • Zakupy. Google Play lub App Store przechowuje własny zapis twoich zakupów na twoim koncie Google lub Apple ID. RevenueCat przechowuje zapis twoich zakupów tylko pod identyfikatorem konta, nigdy pod twoim imieniem czy adresem e-mail – napisz do nas, jeśli chcesz, żeby też został usunięty. Usunięcie konta nie anuluje subskrypcji: najpierw ją anuluj – w Google Play w sekcji Płatności i subskrypcje; na iPhonie w Ustawieniach pod swoim imieniem i nazwiskiem → Subskrypcje.

Usuwanie części danych

Nie musisz usuwać konta, żeby się czegoś pozbyć. W aplikacji możesz usunąć dowolny posiłek, aktywność lub własny tracker, dowolny swój post lub komentarz oraz zdjęcie profilowe. W sprawie wszystkiego innego – na przykład rozmowy – napisz na support@re-food.app.

Co zbieramy i dlaczego, opisuje nasza polityka prywatności (po angielsku).